«نشریه گلوبال تایمز» با انتشار کاریکاتوری تحت عنوان «کمک به جنگ»، ایالات متحده را در حالی به تصویر کشیده که با خیالی آسوده در حال ارسال کمک نظامی به اسرائیل است و حملات علیه نوار غزه همچنان ادامه دارد.
با گذشت دو هفته از تصویب اولین قطعنامه آتشبس در شورای امنیت سازمان ملل، حملات اسرائیل به غزه با شدت ادامه دارد و البته کمک نظامی آمریکا به تل آویو نیز که به مثابه چراغ سبز برای تداوم حملات است، متوقف نشده است.
با وجود این که دولت «جو بایدن» سعی کرده تا اسرائیل را برای ورود کمکهای غذایی بیشتر به نوار محاصرهشده غزه تحت فشار قرار دهد و تاکنون با طرحهای اسرائیل برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه به عنوان آخرین پناهگاه آوارگان فلسطینی مقاومت کرده، اما کمکهای نظامی واشنگتن به اسرائیل دست نخورده باقی مانده است.
دولت بایدن در ماه دسامبر، با فروش نزدیک به 14 هزار گلوله تانک و تجهیزات آن به اسرائیل به ارزش بیش از 106 میلیون دلار و فروش گلولههای 155 میلیمتری توپخانه و تجهیزات مربوطه به ارزش بیش از 147 میلیون دلار موافقت کرد.
به رغم ادعای نگرانی واشنگتن از حمله نظامی احتمالی اسرائیل به منطقه رفح در جنوب غزه که میتواند جان صدها هزار غیرنظامی فلسطینی را به خطر اندازد، دولت بایدن رئیس در روزهای اخیر بی سر و صدا با اختصاص میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل که شامل بمب و جنگنده میشود، موافقت کرده است.
اسرائیل از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بیش از هر کشور دیگری از کمک نظامی ایالات متحده بهرهمند بوده است.
-
2024
- 04/07
- 10:48:55
- GMT+08:00
- /

د
ن
بمباران هر روزه یمن از سوی آمریکا شورای دفاع ملی انصارالله برای پاسخ تشکیل جلسه داد
کاریکاتور| دست رد عربستان و امارات بر ائتلاف پوشالی آمریکا علیه یمن

در روزهای گذشته و پس از حملات ارتش یمن به کشتی

چالش هستهای و پاشنهآشیل آمریکا(یادداشت روز)
د

1ـ امروز (شنبه 30 فروردین ماه) قرار است دور دوم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در رُم، از سر گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که موضوع مذاکرات غیر مستقیم، باید صرفاً هستهای باشد و موضوعاتی نظیر توان نظامی و موشکی کشورمان، حضور ایران در منطقه، میزان و درجه غنیسازی اورانیوم و... قابل مذاکره نیست؟! دور اول مذاکره در همین چارچوب انجام شد و
«استیو ویتکاف» معاون و فرستاده ترامپ از این محدوده خارج نشد ولی بعد از پایان دور اول، در مصاحبه با «فاکس نیوز»، ادعاهای پیشین آمریکا که همزمان از سوی
«جی. دی. ونس» معاون اول ترامپ، وزیر دفاع آمریکا و شخص ترامپ مطرح شده بود را پیش کشیده و گفت: برنامه موشکی ایران هم باید بخشی از موضوع مذاکرات باشد و...!
از آنجا که نماینده آمریکا از چارچوب توافق شده خارج شده است، چنانچه در دور دوم مذاکرات نیز بر اظهارات خود با فاکس نیوز تأکید داشته باشد، ادامه مذاکرات با مانع جدی یعنی عبور حریف از خط قرمز ایران، روبهرو خواهد شد.
آقای دکتر عراقچی نیز در نشست مشترک با همتای روسی خود گفته است «تردیدهای جدی نسبت به نیات و انگیزههای آمریکا داریم» که احتمالاً با سخنان متفاوت استیو ویتکاف قبل از شروع دور دوم مذاکرات ارتباط داشته است.
2ـ اوایل اسفند ماه 1381 و بعد از دومین سفر «محمد البرادعی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران، با اشاره به خواستههای آژانس که به بهانهجوئی شبیه بود و با متن پیمان «منع گسترش سلاحهای هستهای ـ NPT » نیز همخوانی نداشت، طی یادداشتی در کیهان نوشتیم که برنامه هستهای کشورمان، موضوع اصلی چالشی نیست که در این میدان آغاز شده است و با استناد به متن معاهده NPT و اظهارات البرادعی، آورده بودیم که برنامه هستهای کشورمان بهانهای برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. در آن یادداشت با اشاره به ماده 10 پیمان NPT، تنها راه پیش روی را خروج از این پیمان دانسته و تأکید کرده بودیم از آنجا که چالش هستهای فقط یک بهانه است، هرگز به نتیجه نخواهد رسید.
3- یادداشت آن روز کیهان با اعتراض گسترده مقامات آمریکا، کشورهای اروپا و رسانههای غربی روبهرو شد و در داخل نیز مدعیان اصلاحات شمشیرها را علیه این پیشنهاد کیهان، از رو بستند (این روزها، مراجعه به نمونههای یاد شده درسآموز و عبرتانگیز است). چالش هستهای در ادامه با حضور 3 کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپایی) دنبال شد. تروئیکای اروپایی بعد از چند دور گفتوگو با مسئولان ایرانی، پیشنهاد برگزاری نشست نهائی در لندن را پیش کشیدند و قرار شد، ایران مستندات خود که نشاندهنده عدم انحراف برنامه هستهای کشورمان از صلحآمیز به نظامی (تولید سلاح هستهای) باشد را ارائه کند و تضمین بدهند که این انحراف هرگز صورت نخواهد پذیرفت و در مقابل تروئیکای اروپایی و آژانس نیز چالش پیش آمده را خاتمه یافته اعلام کنند. و اما، در نشست لندن، سه کشور اروپایی اعلام کردند که بهترین تضمین ایران، دست کشیدن از فعالیت هستهای است!
4- هفته قبل، در یکی از یادداشتهای کیهان آورده بودیم؛ «آمریکا به خوبی میداند که ایران در پی تولید سلاح هستهای نیست (نمیخواهد نه آن که نتواند) و جلوگیری از تولید سلاح هستهای توسط ایران فقط بهانهای برای تحریمهاست و نه، علت آن. «جورج فریدمن» مدیرکل «آژانس اطلاعات و مراقبت راهبردی آمریکا» است. او مشاور ارتش و دولت آمریکا در حوزه دفاع و امنیت ملی بود و مدت بیست سال نیز در کالج «دیکینسون» آمریکا علوم سیاسی تدریس میکرد. فریدمن در پاسخ به خبرنگار روزنامه آمریکایی «یو. اس. ای. تودی» که از وی درباره تنش هستهای میان ایران و آمریکا سئوال کرده بود، میگوید؛ مشکل آمریکا با ایران مسئله هستهای این کشور نیست، مسئله آن است که ایران نشان داده است نه فقط بدون رابطه با آمریکا، بلکه در حال تخاصم و دشمنی با آمریکا میتوان بزرگترین قدرت نظامی و تکنولوژیک منطقه بود. این برای آمریکا الگوی قابل قبولی نیست! و بهار عربی را در پی داشته است. فریدمن این نکته را در کتاب «دهه آینده» نیز آورده است».
5- اظهارات استیو ویتکاف بعد از پایان دور اول مذاکرات غیر مستقیم در عمان، نشان داد که پیشنهاد قبلی او در دور اول، ارزشی بیشتر از یک ترفند پلشت سیاسی نداشته است و آمریکا برخلاف نقابی که روز شنبه بر چهره کشیده بود، کماکان روی پله باجخواهی! ایستاده است. از این روی، اگر آمریکا در پی عبور از خطوط قرمز اعلام شده ما باشد، کمترین تردیدی نباید داشت که به اعتراف جرج فریدمن و به گواهی دهها شاهد و سند غیر قابل انکار، چالش هستهای فقط یک بهانه برای مقابله با اقتدار و پیشرفتهای علمی ایران اسلامی است و چاره کار خروج از پیمان «منع گسترش سلاحهای هستهای ـ NPT» است.
6- حالا به ماده 10 معاهده NPT نگاه کنید؛
«ماده 10 // هر دولتی باید حق داشته باشد در اجرای حاکمیت ملی خود در صورتی که احساس کند موارد فوقالعادهای در رابطه با موضوعات این پیمان، منافع حیاتی کشورش را به مخاطره انداخته است، از پیمان خارج شود. در این صورت باید سه ماه پیش از خروج، به تمام همپیمانان و شورای امنیت سازمان ملل متحد اطلاع دهد. در چنین اطلاعیهای باید موارد فوقالعادهای که از نظر آن کشور منافع حیاتیاش را به مخاطره انداخته نیز ذکر شود». آیا در چالش هستهای که بیش از دو دهه ادامه داشته است، «منافع حیاتی کشورمان به مخاطره نیفتاده است»؟! اگر پاسخ مثبت است که هست، چرا با استناد به ماده 10 معاهده «منع گسترش سلاحهای هستهای ـ NPT» از این پیمان خارج نمیشویم؟! خروجمان قانونی و برگرفته از متن معاهده یاد شده است.
7- فقط نگاه کنید و ببینید پیشنهاد کیهان درباره ضرورت خروج از پیمان NPT در حالی که از سوی کیهان به عنوان یک روزنامه، مطرح شده بود و مسئولان وقت به شدت با آن مخالفت میورزیدند، چه ولولهای در مقامات غربی به راه انداخت؟! فکر میکنید چرا؟!... تنها به این علت که خروج ما از NPT، از یکسو، نجاتگریبان برنامه هستهای کشورمان از چالش تحمیلی و از سوی دیگر پاشنه آشیل آمریکا و متحدانش است. و در این خصوص، روال مذاکرات امروز تعیینکننده است.
حسین شریعتمداری

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ خیزش دانشجویان دانشگاههای آمریکا معترض به جنگ غزه، همچنان ادامه دارد و روز به روز دانشجویان بیشتری به جمع معترضان میپیوندند. ایالات متحده آمریکا که مدعی آزادی است(!) دانشجویان معترض را با دستگیر کردنشان کنترل میکند. کاریکاتور فوق از کاریکاتوریست روزنامه بین المللی القدس العربی، به این موضوع پرداخته است: