سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بسمه تعالی:در مجله فرهنگی دینی ثاقب 10 حدیث خواندنی و زیبا از حض

در مجله فرهنگی دینی ثاقب 10 حدیث خواندنی و زیبا از حضرت أمیرالمؤمنین علی بن أبیطالب علیه‌السلام می‌خوانید:

 

1- پرهیز از شهرت طلبى

قالَ(علیه السلام) لِکُمَیْلِ بْنِ زِیاد:رُوَیْدَکَ لاتَشْهَرْ، وَ أَخْفِ شَخْصَکَ لا تُذْکَرْ، تَعَلَّمْ تَعْلَمْ وَ اصْمُتْ تَسْلَمْ، لا عَلَیْکَ إِذا عَرَّفَکَ دینَهُ، لا تَعْرِفُ النّاسَ وَ لا یَعْرِفُونَکَ.

آرام باش، خود را شهره مساز، خود را نهان دار که شناخته نشوى، یاد گیر تا بدانى، خموش باش تا سالم بمانى. بر تو هیچ باکى نیست، آن گاه که خدا دینش را به تو فهمانید، که نه تو مردم را بشناسى و نه مردم تو را بشناسند (یعنى، گمنام زندگى کنى).

2- عذاب شش گروه

إِنَّ اللّهَ یُعَذِّبُ سِتَّهً بِسِتَّه: أَلْعَرَبَ بِالْعَصَبیَّهِ وَ الدَّهاقینَ بِالْکِبْرِ وَ الاُْمَراءَ بِالْجَوْرِ وَ الْفُقَهاءَ بِالْحَسَدِ وَ التُّجّارَ بِالْخِیانَهِ وَ أَهْلَ الرُّسْتاقِ بِالْجَهْلِ.

خداوند شش شخص را به شش خصلت عذاب کند:عرب را به تعصّب، و خان هاى ده را به تکبّر، و فرمانروایان را به جور، و فقیهان را به حسد، و تجّار را به خیانت، و روستایى را به جهالت.

3- ارکان ایمان

أَلاِْیمانُ عَلى أَرْبَعَهِ أَرْکان: أَلتَّوَکُّلِ عَلَى اللّهِ، وَ التَّفْویضِ إِلَى اللّهِ وَ التَّسْلیمِ لاَِمْرِللّهِ، وَ الرِّضا بِقَضاءِ اللّهِ.

ایمان چهارپایه دارد: توکّل بر خدا، واگذاردن کار به خدا، تسلیم به امر خدا و رضا به قضاى الهى.

4- تربیت اخلاقى

ذَلِّلُوا أَخْلاقَکُمْ بِالَْمحاسِنِ، وَ قَوِّدُوها إِلَى الْمَکارِمِ. وَ عَوِّدُوا أَنْفُسَکُمُ الْحِلْمَ.

اخلاق خود را رامِ خوبى ها کنید و به بزرگوارى هایشان بکشانید و خود را به بردبارى عادت دهید.

5- آسانگیرى بر مردم و دورى از کارهاى پست

لاتُداقُّوا النّاسَ وَزْنًا بِوَزْن، وَ عَظِّمُوا أَقْدارَکُمْ بِالتَّغافُلِ عَنِ الدَّنِىِّ مِنَ الاُْمُورِ.

نسبت به مردم، زیاد خرده گیرى نکنید، و قدر خود را با کناره گیرى از کارهاى پست بالا برید.

6- نگهبانان انسان

کَفى بِالْمَرْءِ حِرْزًا، إِنَّهُ لَیْسَ أَحَدٌ مِنَ النّاسِ إِلاّ وَ مَعَهُ حَفَظَهٌ مِنَ اللّهِ یَحْفَظُونَهُ أَنْ لا یَتَرَدّى فى بِئْر وَ لا یَقَعَ عَلَیْهِ حائِطٌ وَ لا یُصیبَهُ سَبُعٌ، فَإِذا جاءَ أَجَلُهُ خَلُّوا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ أَجَلِهِ.

آدمى را همین دژ بس که کسى از مردم نیست، مگر آن که با او از طرف خدا نگهبان هاست که او را نگه مى دارند که به چاه نیفتد، و دیوار بر سرش نریزد، و درنده اى آسیبش نرساند، و چون مرگ او رسد او را در برابر اجلش رها سازند.

7- روزگار تباهى ها

یَأْتى عَلَى النّاسِ زَمانٌ لا یُعْرَفُ فیهِ إلاَّ الْماحِلُ وَ لا یُظَرَّفُ فیهِ إِلاَّ الْفاجِرُ وَ لا یُؤْتَمَنُ فیهِ إِلاَّ الْخائِنُ وَ لا یُخَوَّنُ إِلاَّ المُؤتَمَنُ، یَتَّخِذُونَ اْلَفْئَ مَغْنًَما وَ الصَّدَقَهَ مَغْرَمًا وَصِلَهَ الرَّحِمِ مَنًّا، وَ الْعِبادَهَ استِطالَهً عَلَى النّاسِ وَ تَعَدِّیًا و ذلِکَ یَکُونُ عِنْدَ سُلطانِ النِّساءِ، وَ مُشاوَرَهِ الاِْماءِ، وَ إِمارَهِ الصِّبیانِ.

زمانى بر مردم خواهد آمد که در آن ارج نیابد، مگر فرد بى عرضه و بى حاصل، و خوش طبع و زیرک دانسته نشود، مگر فاجر، و امین و مورد اعتماد قرار نگیرد، مگر خائن و به خیانت نسبت داده نشود، مگر فرد درستکار و امین! در چنین روزگارى، بیت المال را بهره شخصى خود گیرند، و صدقه را زیان به حساب آورند، وصله رحم را با منّت به جاى آرند، و عبادت را وسیله بزرگى فروختن و تجاوز نمودن بر مردم قرار دهند و این وقتى است که زنان، حاکم و کنیزان، مشاور و کودکان، فرمانروا باشند!

8- زیرکى به هنگام فتنه

کُنْ فِى الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبُونِ; لا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ، وَ لا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ.

هنگام فتنه چون شتر دو ساله باش که نه پشتى دارد تا سوارش شوند و نه پستانى تا شیرش دوشند.


+ نوشته شـــده در چهارشنبه 03/12/29ساعــت 12:1 عصر تــوسط عباس | نظر
بسمه تعالی:ارتش یمن با 18 موشک و پهپاد ناو هواپیمابر آمریکا را د
 .
 
سرویس خارجی-
در پاسخ به تجاوزات جنگنده‌های آمریکایی به استان‌های مختلف یمن و کشتار تعداد زیادی غیرنظامی، نیروهای مسلح یمن، با شلیک 18 موشک و پهپاد، ناو آمریکایی «یو.اِس.اِس ترومن» را هدف قرار دادند.
با آغاز حملات آمریکا به یمن به دستور «دونالد ترامپ»، انصارالله یمن اکنون در موقعیتی قرار دارد که می‌تواند تهدیدات بی‌سابقه‌ای را متوجه آمریکا و هم‌پیمانانش کند و در واقع سناریوهای مختلفی پیش‌روی خود دارد! نخستین و فوری‌ترین تهدید، افزایش حملات دریایی به کشتی‌های نظامی و تجاری آمریکا و متحدانش در دریای سرخ، خلیج عدن و حتی اقیانوس هند است. انصارالله پیش‌تر نشان داده که توانایی بالایی در هدف‌گیری دقیق کشتی‌ها دارد و سامانه‌های موشکی و پهپادی پیشرفته‌اش، حتی در برابر ناوهای پیشرفته آمریکایی نیز کارآمد بوده‌اند. در صورت تشدید درگیری‌ها، یمن می‌تواند تنگه باب‌المندب، یکی از حیاتی‌ترین گذرگاه‌های تجاری جهان، را به میدان نبردی خطرناک تبدیل کند که تأثیر مستقیمی بر اقتصاد جهانی خواهد داشت. از سوی دیگر، حملات موشکی و پهپادی یمن علیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه، از جمله در عربستان، امارات و حتی پایگاه‌های مستقر در دریای عمان و خلیج‌فارس، می‌تواند به یک سناریوی خطرناک برای آمریکا تبدیل شود. انصارالله پیش‌تر در جنگ‌های گذشته نشان داده که سامانه‌های دفاعی آمریکا و متحدانش قادر به مقابله کامل با این حملات نیستند، و این‌بار نیز می‌تواند پایگاه‌های نظامی و تأسیسات استراتژیک را در منطقه هدف بگیرد. افزون بر این، حملات تلافی‌جویانه یمنی‌ها به تأسیسات نفتی عربستان و امارات، مشابه آنچه در حمله به آرامکو در سال 2019 رخ داد، می‌تواند بهای نفت را به‌شدت افزایش داده و اقتصاد غرب را با بحران جدی مواجه کند. البته باید توجه داشت که یمن در گذشته نشان داده اگر این کشورها در این منازعه دخالت نکنند، آغازگر حمله به آنان نیست و صرف حضور پایگاه‌ها را بهانه کوبیدن این کشورها قرار نمی‌دهد. همچنین، تشدید درگیری‌ها ممکن است جبهه‌های جدیدی در منطقه باز کند، از جمله حمایت گسترده‌تر گروه‌های مقاومت در لبنان، عراق و... از یمن، که می‌تواند آمریکا را درگیر یک جنگ منطقه‌ای بزرگ‌تر کند. در مجموع، تصمیم آمریکا برای حمله به یمن ممکن است نه‌تنها امنیت نیروهای آمریکایی و هم‌پیمانانش را به‌شدت به خطر بیندازد، بلکه هزینه‌های سنگین اقتصادی، نظامی و امنیتی برای واشنگتن و غرب به همراه داشته باشد.
حمله به ناو آمریکایی با 18 موشک و پهپاد
نیروهای مسلح یمن برای دومین‌بار ناو هواپیمابر ترومن را هدف قرار داد و حملات هوائی آمریکا را خنثی کرد. سرتیپ «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، روز یکشنبه، خبر داد که آمریکا طی ساعات گذشته، بیش از 47 حمله هوائی به خاک یمن انجام داده است. جنگنده‌های متجاوز آمریکایی دست‌کم 170 مرتبه مناطق مختلف یمن را هدف قرار دادند. سریع با بیان اینکه این حملات، مناطق مختلفی را در استان‌های صنعاء، صعده، البیضاء، حجه، ذمار‌، مأرب و الجوف را هدف قرار داد، گفت: «در پی این حملات آمریکا، ده‌ها نفر شهید و زخمی شدند. یحیی سریع در ادامه خبر داد که نیروهای مسلح یمن در پاسخ به این حملات، ناو هواپیمابر «یو.اِس.اِس ترومن» را در شمال دریای سرخ، با 18 موشک و پهپاد هدف قرار دادند. نیروهای 
مسلح یمن در حمله به همه تجهیزات جنگی آمریکا در دریاهای سرخ و عرب تردید نخواهد کرد و تا ورود کمک‌های انسانی به غزه، به محاصره دریایی دشمن اسرائیلی ادامه خواهد داد.» سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان تأکید کرد که حملات آمریکا، فقط بر ایستادگی، ایمان و پایمردی ملت یمن خواهد افزود.
اظهارات بی‌ربط یانکی‌ها
دولت صنعاء بامداد دیروز به صراحت اعلام کرد که ادعای آمریکا مبنی بر حمله به مراکز نظامی، دروغ محض است و مناطق مسکونی هدف این حملات قرار گرفته است و تصاویر منتشرشده از مجروحان و شهدای این تجاوز، صحت این امر را نشان می‌دهد. آن‌طور که «فارس» نوشته است، وزارت دفاع آمریکا هم در بیانیه‌ای ادعا کرد، عملیات علیه یمن زمانی پایان خواهد یافت که «حوثی‌ها» تعهد بدهند حمله به کشتی‌های آمریکا و به خطر انداختن جان آمریکایی‌ها را متوقف کنند. در این میان، «اسکات بسنت»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، نیز در گفت‌وگویی با ادعای مرتبط بودن اقدامات انصارالله یمن با ایران، گفت که حمله متجاوزانه واشنگتن علیه این گروه در یمن، تنها آغاز استراتژی «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران است.
حمله آمریکا به کشتی توقیف‌شده اسرائیلی
همچنین رسانه‌های یمنی از حمله هوائی آمریکا به کشتی توقیف‌شده اسرائیلی در سواحل یمن خبر دادند. در دومین شب از حملات هوائی آمریکا به یمن، رسانه‌های این کشور خبر دادند جنگنده‌های آمریکایی برج فرماندهی کشتی اسرائیلی «گلکسی لیدر» در ساحل الحدیده را هدف گرفتند. گفتنی است، ارتش یمن این کشتی را در یک عملیات ویژه و در حمایت از مردم فلسطین توقیف کرده بود. از سوی دیگر، «المیادین» خبر داده آمریکا حملاتی را به مناطقی از یمن ازجمله استان‌های الحدیده و الجوف صورت داده است. طبق آخرین آمارها تا زمان تنظیم این خبر، در حملات 2 روز گذشته آمریکا به یمن، 151 نفر از جمله کودکان و زنان شهید و مجروح شده‌اند. در این میان، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» به نقل از منابعی گزارش کرد که سازمان ملل خواستار توقف فوری همه تبادل آتش‌ بین آمریکا و نیروهای مسلح یمن شده است. خبرگزاری انگلیسی افزود: «سازمان ملل همچنین خواستار کاهش تنش‌ها برای جلوگیری از وقوع درگیری تازه در غرب آسیا شده است.» خواسته سازمان ملل در حالی است که دیروز مقامات آمریکایی ازجمله «پیت هگست»، وزیر دفاع آمریکا، «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه آمریکا، «اسکات بسنت»، وزیر دارایی آمریکا، و «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی کاخ‌سفید، نه‌تنها از اقدام تجاوزگرانه خود علیه یمن دفاع کرده‌اند، بلکه ایران را نیز به اقداماتی مشابه تهدید کرده‌اند! 
پایداری با یک میلیون حمله نیز شکسته نمی‌شود
در پایان شاید موضع مسئول روابط عمومی و اطلاع‌رسانی جنبش انصارالله یمن فصل‌الخطاب مناسبی برای این گزارش باشد. او ضمن تأکید بر ایستادگی در برابر آمریکا و تهدیدهای رئیس‌جمهور این کشور گفت: «یمن با یک‌میلیون حمله نیز از میدان خارج نمی‌شود.» مسئول روابط عمومی و اطلاع‌رسانی جنبش انصارالله یمن، «عبدالرحمن الاهنومی»، اعلام کرد: «ملت یمن در حمایت از نوار غزه ثابت قدم خواهد ماند و از موضع خود ذره‌ای کوتاه نمی‌آید. ملت یمن اهالی نوار غزه را رها نمی‌کند؛ حتی اگر همه ما شهید شویم. یمن به اقدامات خود تحت رهبری سید عبدالملک الحوثی ادامه خواهد داد تا محاصره نوار غزه برداشته و حملات رژیم اسرائیل به آنجا متوقف شود.»
یمنی‌ها به خیابان‌ آمدند
شبکه المسیره گزارش داد که راهپیمایی بزرگ یمنی‌ها از لحظاتی قبل در صنعا و برخی مناطق دیگر در یمن آغاز شده است. آن‌طور که «مهر» نوشته است، بر اساس گزارش این رسانه یمنی، جمعیت انبوهی در میدان السبعین در صنعا و دیگر میادین در استان‌های دیگر یمن برای مشارکت در راهپیمایی میلیونی با عنوان «ثابت‌قدم با غزه هستیم و با حملات آمریکا مقابله به مثل می‌کنیم»، جمع شده‌اند.

+ نوشته شـــده در سه شنبه 03/12/28ساعــت 10:38 صبح تــوسط عباس | نظر
بسمه تعالی:استیضاح وزیر اقتصاد و امید خانهتکانی در دولت (یادداشت
 
 
1) نمایندگان مجلس، دیروز پس از چند ساعت بحث و بررسی، به برکناری وزیر اقتصاد رای دادند.184 نماینده ملت از مجموع 273 نماینده حاضر در جلسه، در حالی به عملکرد آقای همتی رای منفی دادند که 192 نفر از نمایندگان‌، 31 مرداد امسال اعتماد کرده و سکان وزارت را به او سپرده بودند. به بیان دیگر، اعتماد 103 نماینده، به خاطر سوءمدیریت وزیر، سلب شد. برخی محافل بلافاصله پس از تصمیم جدید مجلس، تحلیل مغرضانه سیاسی را بر تحلیل کارشناسی غلبه داده و ادعا کردند که برکناری وزیر اقتصاد، سیاسی و جناحی است. بر خلاف این ادعا، اکثریت نمایندگان با وجود کارنامه ناموفق همتی در بانک مرکزی دولت روحانی، با آقای پزشکیان همدلی کرده و فرصت مجدد به همتی داده بودند؛ هر چند که اغماض برای وفاق، موجب هزینه‌های اقتصادی شد.
2) متاسفانه وزیر برکنار شده، اصرار عجیبی در دفاع از گران‌سازی اقلام مختلف (خودرو، ارز و...) داشت. این اصرار موجب شد که حتی صدای اعتراض برخی کارشناسان حامی آقای پزشکیان در انتخابات هم بلند شود و رویکرد مذکور را شوک درمانی و تکرار سیاست شکست خورده تعدیل ارزیابی کنند. در حالی که روند گرانی اقلام مختلف ظرف شش ماه گذشته تداوم داشت، وزیر اقتصاد علیه «سرکوب قیمتی»(!) سخن می‌گفت؛ گویا که قدرت خرید مردم در اولویت نیست. حتما وزیر اقتصاد، مسئول اول و آخر وضعیت اقتصادی و تورم نیست. اما اولا از نظر قانونی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، مسئولیت «تنظیم سیاست‌های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در امور مالی و اجرای برنامه سیاست‌های مالی» را 
بر عهده ‌دارد؛ ثانیا ادبیات و مواضع آقای وزیر، در شکل‌گیری رویکرد اقتصادی دولت تعیین‌کننده است؛ تا جایی که برخی کارشناسان، وزیر اقتصاد را «فرمانده» یا «هماهنگ‌کننده کابینه اقتصادی» تلقی می‌کنند. رفتارهای معطوف به شوک‌دهی و افزایش تورم در کنار بی‌برنامگی، به جایی رسید که غیر از نهادگرایانی مثل فرشاد مؤمنی، امثال محمد باقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت روحانی) نیز زبان به هشدار گشودند. آقای نوبخت، یک‌بار خطاب به آقای پزشکیان نوشت: «با وجود آگاهی حضرت عالی از سه سال فشار تورم بالای 40 درصدی به مردم (ناشی از همبستگی نرخ تورم با نرخ‌‌های ارز آزاد و ترجیحی)، چرا اولویت مهار تورم در چنین شرایطی از دستور کار دولت شما خارج شده است؟». نوبخت بار دوم هشدار داد: «نظریه‌های اقتصادی لیبرال مبتنی بر بازار، رافع مشکلات اقتصادی مردم نیست. دولت باید برای رفاه نسبی مردم تا عادی شدن شرایط، وظایف اجتماعی خود را مسئولانه انجام دهد».
3) این که چرا مهار تورم هنوز در اولویت دولت قرار نگرفته، می‌تواند چند علت داشته باشد: اول، آقای پزشکیان چند بار گفته که از اقتصاد سر در نمی‌آورد و کارشناسان باید نظر بدهند. اما نظر کارشناسان نمی‌تواند جای تصمیم و تشخیص مدیران را بگیرد. علت دوم، فقدان «ستاد و فرمانده اقتصادی مشخص» در دولت است. علت سوم، بلاتکلیفی دولت درباره «برنامه اقتصادی» است که موجب می‌شد جناب وزیر به جای برنامه، درباره فیلترینگ و FATF و... حرف بزند، یا دستگاه‌های دولتی بدون ضابطه مشخص، خودرو، نان، شیر و لبنیات، دارو، گاز، برق، بلیت قطار، کالاهای اساسی، ارز و... را گران کنند! علت چهارم، سیاست بازی و حاشیه‌سازی است. اتاق فکری که در ستاد جبهه اصلاحات 
بنا داشت به جای ارائه برنامه اقتصادی، روی دوقطبی‌سازی متمرکز شود، پس از انتخابات، ابتدا در قالب «شورای راهبری کابینه»،
 70 درصد وزیران و معاونان و مدیران را با نگاه غالبا سیاسی چید؛ و سپس، به «معاونت راهبردی» نقل مکان کرد تا عقل منفصل دولت باشد. قطعا از جمع سیاست‌باز (بعضا مجرمان و محکومان امنیتی)، تدابیر اقتصادی سازنده بیرون نمی‌آید. مقدمه ضروری برای مهار تورم، بازنگری در تیم اقتصادی و تعیین تکلیف فرمانده و برنامه، در کنار انسداد مجاری مشورت ضد کارشناسی است.
4) برخی عناصر تندرو با تعابیری مانند «پایان ماه عسل»، «پایان وفاق» و «مجلس ختم وفاق»(!) آقای پزشکیان را به رویکرد مقابله جویانه در برابر تصمیم نمایندگان مجلس دعوت کردند و حال آن که رئیس‌جمهور می‌تواند با استقبال از رای مجلس، آن را فرصتی برای تغییر ریل اقتصادی دولت قرار دهد و پیام آرامش و ثبات به اقتصاد بدهد. او می‌داند که مجلس، برادری خود را با دادن رای اعتماد (با وجود کارنامه ناموفق قبلی آقای همتی) ثابت کرده و اکنون، ایرادی بر تصمیم نمایندگان وارد نیست. اگر وزارت اقتصاد، مسئول «تنظیم سیاست‌های اقتصادی و مالی کشور و ایجاد هماهنگی در امور مالی» است، بنابراین می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در سکانداری کابینه اقتصادی ایفا کند و استیضاح از این جهت، یک فرصت است. استیضاح، اقدامی لازم، اما نا کافی است. و کفایت و کمال کار، به این است که تغییر وزیر، به تغییر رویکرد اقتصادی دولت هم بینجامد.
5) یکی از افراطیون ادعا کرده: «رأی عدم‌ اعتماد مجلس، اتلاف وقت و نوعی سرگرمی است و تا تحریم ‌ها برقرار باشد، وضعیت اقتصادی تغییر نخواهد کرد». کارشکنی استکبار، قابل انکار نیست؛ اما این عامل را نباید چنان پررنگ کرد که از متن آن، ناتوانی مدیریتی نتیجه گرفته شود. اگر فقط تحریم تعیین‌کننده بود، نباید تفاوت‌های چشمگیر در عملکرد دولت‌های روحانی و رئیسی پدید می‌آمد. می‌توان سه سال آخر دولت آقای روحانی را با سه سال دولت شهید رئیسی مقایسه کرد که چگونه صادرات سقوط کرده نفت، دوباره احیا شد؛ رشد اقتصادی منفی، به بالای 5 درصد بازگشت؛ واردات واکسن کرونا بدون FATF، از مرگ روزانه 700 نفر جلوگیری کرد؛ قطع گسترده برق در تابستان و زمستان مهار شد؛ واردات 8 میلیون تن گندم متوقف شد و خودکفایی تحقق یافت؛ 8 هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل احیا شد؛ تورمی که در کانال 50 درصد حرکت می‌کرد به کانال 30 درصد تنزل یافت؛ 1100 پروژه عمرانی به ارزش بیش از 500 هزار میلیارد تومان فقط در سال گذشته به بهره‌برداری رسید؛ و دولت رئیسی با وجود مضایق به ارث رسیده توانست 500 هزار میلیارد تومان اصل و سود اوراق سررسید شده را به علاوه بیش از 100 هزار میلیارد تومان تعهدات قانونی جدید (مانند متناسب‌‌سازی حقوق فرهنگیان و برخی اقشار دیگر) تامین و پرداخت کند. البته که دو سال و 9 ماه، زمان کمی برای جبران کم کاری‌های هشت سال قبل‌تر بود، اما مدیریت خستگی ناپذیر و سرشار از امید نشان داد که بی‌اعتنا به تحریم‌ها می‌توان به جبران عقب‌ماندگی‌ها پرداخت. راز این توانمندی (و بستن راه شرطی‌سازی اقتصاد نسبت به دشمن) را باید در صراحت روزهای آغازین ریاست جمهوری شهید رئیسی یافت، آنجا که خبرنگاری در کنفرانس مطبوعاتی پرسید «آیا در صورت رفع تحریم‌‌ها حاضر به ملاقات با رئیس ‌جمهور آمریکا هستید؟» و رئیسی با قاطعیت پاسخ داد: «خیر!».
6) دیروز، هم رئیس‌جمهور و هم آقای همتی، از جنگ اقتصادی دشمن گفتند. روشن است که تکرار ناشیانه و پر بسامد «مذاکره» چقدر می‌توانسته به این جنگ اقتصادی ضریب بدهد. رسانه‌ها و شخصیت‌های بسیاری در آمریکا و غرب اعتراف می‌کنند که سیاست «فشار حداکثری» شکست خورده است، اما خطای برخی دولتمردان و حامیان آنها در تاکید بر مذاکره، از نظر روانی، به معنای دمیدن در آتش فسرده «فشار حداکثری» بود و باید بررسی کرد که کدام مشاوران نااهل در این آتش دمیدند؟ آنها می‌خواستند بساط تحقیرشدگی زلنسکی و برخی مقامات دیگر اروپایی را برای مقامات ایرانی تدارک کنند. در عین حال باید دید که اگر دشمن، ستاد جنگ اقتصادی فعالی دارد، آیا دولت ما هم متقابلا «ستاد دفاع و مقاومت اقتصادی» را تدارک کرده است؟ اگر اختیار تحریم دست ما نیست، آیا تدابیری برای رفع خود تحریمی‌های مختلف اندیشیده‌ایم تا مثلا دلالی و سفته‌بازی و سوداگری کاذب و قاچاق، عرصه را بر تولیدکنندگان تنگ نکند، یا منابع و تسهیلات اقتصادی کمیاب، به جای هدر رفت، صرف حمایت از تولید و رونق معیشت مردم شود؟! آیا صادرات بی‌موقع برخی محصولات و ایجاد تورم در داخل و اختصاص دوباره ارز برای تنظیم بازار (مثلا درباره سیب زمینی)، کاهلی در مقابل قاچاق اقلام مختلف، عدم تامین به موقع سوخت نیروگاه‌ها، غفلت از اخلالگران ارزی و یا شیطنت برخی صادرکنندگان در بازگرداندن ارز در حالی که یارانه‌ها و امتیازات حمایتی دریافت می‌کنند و... هم به دشمن 
برمی‌گردد؟!
7) رونق اقتصادی، راه‌ حل جادویی ندارد. کالا هم نیست که پول بدهید و از بازار جهانی بخرید. هر کشوری موفقی شد، بی‌‌تردید به نسخه اقتصاد مقاومتی (صیانت و تقویت داشته‌‌های خود در مقابل رقبای خارجی، و تامین امنیت اقتصادی درونزا) عمل کرد. ما هم نیازمند اصلاحات اقتصادی هستیم، از جمله:
-اصلاح ساختار بودجه که ضد هدفمندی عمل می‌‌کند؛ ساماندهی واگذاری ارز برای واردات و بازگشت ارز‌های صادراتی.
-اصلاح نظام پولی و مالی تورم‌ساز و هدایت نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری مولد.
- اهتمام به رونق تولید در حوزه پیشران‌هایی مثل مسکن، شرکت‌های دانش‌‌بنیان، کشاورزی، خودرو، لوازم خانگی و نظایر آن.
- شفاف‌سازی معاملات، تسهیلات، گردش مالی و مالیات‌های پرداختی از طریق سامانه‌های شفافیت.
- اخذ مالیات کمرشکن از فعالیت‌های دلالی که گردش مالی هنگفت دارند و بازارها را مختل می‌کنند.
- فعال کردن معاونت اقتصادی در وزارت خارجه و برخی وزارت‌های دیگر برای تعدد بخشیدن به صادرات و شرکای تجاری.
8) دولت در معرض جنگ اقتصادی دشمن، هم باید به حمایت از تولید و تنوع صادرات اهتمام ورزد، و هم واگذاری منابع ارزی و ریالی را هدفمند کند. بدون عادلانه و هوشمندسازی «تسهیلات/ امتیازات/ یارانه‌های پرداختی»، ناترازی‌های موجود مرتفع نمی‌شود. این ماموریت، معارضان جدی هم دارد. میان حذف مطلق «یارانه‌ها/ تسهیلات/ امتیازات»- که تورم و فشار بر مردم را به دنبال دارد- یا پرداخت بی‌ضابطه، مسیر سومی هم وجود دارد و آن، «هوشمند/ عادلانه‌سازی پرداخت‌هاست. علت نقصان فعلی را باید در عدم اهتمام کافی به سامانه‌‌ها و ساز و کار‌های شفافیت‌ساز در عرصه‌‌هایی مثل «تولید و تجارت و صادرات و واردات» و شناسایی دقیق «دهک‌های درآمدی و میزان برخورداری» دید. بعضا هم سامانه‌های موجود مورد بی‌اعتنایی قرار می‌گیرد.
9) برای ثبات اقتصادی و رونق معیشت مردم، همچنان که باید «لوازم» تدارک شود، با «موانع» و «معارضان» هم باید مبارزه شود. بخشی از تورم موجود‌، «انتظاری/ مصنوعی» و حاصل دستکاری است. نه تولید بدون زدودن علف‌های هرز جان می‌گیرد و نه ثبات اقتصادی، بدون مبارزه با التهاب‌آفرینان در بازار و فضای مسموم رسانه‌ای، تامین شدنی است. ذی‌نفعانی هستند که مصلحت خود را در زمین خوردن تولید و رونق دلالی و قاچاق می‌بینند. این منافع نامشروع، منطبق با مدار بزرگ‌تر اخلال است که از سوی اتاق جنگ اقتصادی دشمن هدایت می‌شود. از دو حال خارج نیست: یا باید بر مردم سخت گرفت، یا بر رانت‌جویان و مفسدان و اخلالگران. باید در کنار اصلاح روند‌های غلطی که موجب رانت و قاچاق و... می‌‌شود، ارتکاب جرائم اقتصادی را پر هزینه کرد. انتظار جدی از دولت و دو قوه دیگر، این است که زنجیره «لیبرالیسم اقتصادی گله‌گشاد» و «نسخه مطلوب اتاق جنگ دشمن» را قطع کنند. در این برخورد حکیمانه، هرگز نباید از انگ «مداخله دستوری» ترسید. سیاست‌گذاری و هدایت هوشمندانه، غیر از اقتصاد دولتی و دستوری است. کسانی که خون مردم را در شیشه می‌کنند، باید مجازات خیانت در میانه جنگ اقتصادی دشمن را متحمل شوند. مجازات بازدارنده هم، منحصر به حبس و اعدام نیست (که در جای خود لازم است)، و در بسیاری از موارد، جریمه‌ها و مجازات ‌های سنگین اقتصادی می‌‌تواند بازدارنده باشد. حاکمیت می‌‌تواند و باید، عرصه را بر رفتار‌‌های زیان رساننده به اقتصاد ملی و معیشت عامه مردم تنگ کند. این، قاعده پذیرفته حکمرانی در همه اقتصاد‌های پیشرفته است.
محمد ایمانی

+ نوشته شـــده در دوشنبه 03/12/13ساعــت 12:6 عصر تــوسط عباس | نظر
بسمه تعالن : دو کلمه حرف حساب درباره استیضاح وزیر ناکارآمد!
چهارشنبه 8 اسفند 1403 09:23 ساعت
شناسه خبر : 383813

 

چنانچه مخالفان استیضاح، برنامه و کارکرد وزیر محترم اقتصاد را کارآمد و در جهت رفع مشکلات اقتصادی می‌دانند، چرا از استیضاح نگرانند؟ ایشان با کمک و مشاوره شما می‌توانند از عملکرد خود دفاع کنند و در نتیجه استیضاح رأی نخواهد آورد.
چنانچه مخالفان استیضاح، برنامه و کارکرد وزیر محترم اقتصاد را کارآمد و در جهت رفع مشکلات اقتصادی می‌دانند، چرا از استیضاح نگرانند؟ ایشان با کمک و مشاوره شما می‌توانند از عملکرد خود دفاع کنند و در نتیجه استیضاح رأی نخواهد آورد.
به گزارش رجانیوز، حسین شریعتمداری در سرمقاله روزنامه کیهان نوشت: 
 
1- استیضاح آقای همتی، وزیر محترم اقتصاد، موضوع این وجیزه نیست بلکه سخن درباره استیضاح است، صرف‌نظر از اینکه موضوع آن وزیر اقتصاد کنونی و یا هر وزیر دیگری باشد. دراین‌خصوص گفتنی‌هایی هست که به نظر می‌رسد موردتوجه قرار نگرفته و یا توجه کمتری را درپی داشته است. بخوانید!
 
2- روز دوشنبه (6 اسفندماه جاری) آقای پزشکیان، رئیس‌جمهور محترم کشورمان در دیدار با اعضای مجمع نمایندگان استان همدان، در واکنش به طرح استیضاح آقای همتی، فرموده‌اند: «با تغییر آدم‌ها مشکل حل نخواهد شد»! که دراین‌خصوص باید گفت: اگر به گفته جناب ایشان «با تغییر آدم‌ها مشکل حل نخواهد شد»! و وزیر مربوطه در ایجاد و یا رفع مشکلات اقتصادی نقشی ندارد! چرا برای کابینه خود «وزیر جدید» انتخاب کرده‌اند؟! باتکیه‌بر این دیدگاه، می‌توانستند وزیر اقتصاد قبلی را در پست و جایگاه خود ابقا فرمایند و نیازی به تغییر وزیر اقتصاد نبود! ضمن آن که ابقای وزیر قبلی با شعار «وفاق ملی» آقای پزشکیان نیز همخوانی بیشتری داشت.
 
3- در اصل 89 قانون اساسی آمده است: «نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌توانند در مواردی که لازم می‌دانند هیئت وزیران یا هر یک از وزرا را استیضاح کنند». بنابراین استیضاح حق نمایندگان مجلس است، و سؤال این است که برخی از مدعیان اصلاحات چرا با قانون اساسی و حق مسلم نمایندگان مردم مخالفت می‌ورزند؟! اگر مجلس را در «رأس امور» می‌دانند که باید بدانند و اگر نمایندگان مجلس را منتخب مردم و «عصاره ملت» تلقی می‌کنند، که باید تلقی کنند، چرا با استیضاحی که خواسته بیش از یک‌صد و چهارده تن (تاکنون) از نمایندگان مردم است مخالفت می‌ورزند؟!
 
4- چنانچه مخالفان استیضاح، برنامه و کارکرد وزیر محترم اقتصاد را کارآمد و در جهت رفع مشکلات اقتصادی می‌دانند، چرا از استیضاح نگرانند؟ ایشان با کمک و مشاوره شما می‌توانند از عملکرد خود دفاع کنند و در نتیجه استیضاح رأی نخواهد آورد. و اما، اگر برنامه آقای وزیر و عملکرد ایشان را قابل قبول نمی‌دانند، مخالفت با استیضاح توجیه منطقی ندارد.
 
5- این نکته نیز گفتنی است که جناب پزشکیان رئیس‌جمهور محترم چندی قبل، در بازدید از وزارت اقتصاد و دارائی فرموده بودند: «اینکه بگوییم همه تقصیرها مربوط به یک نفر (وزیر اقتصاد) می‌شود بی‌انصافی است. برای پیش‌رفتن باید دست‌به‌دست هم بدهیم و باقدرت جلو برویم، باور داشته باشیم که می‌توانیم».
 
این بیان آقای دکتر پزشکیان مفهوم دیگری نیز دارد که بخشی از آن نگران‌کننده و بخشی دیگر، راهکاری امیدوار‌کننده است. بخش نگران‌کننده آن‌که وقتی مشکلات اقتصادی وجود دارد ولی ایشان می‌فرمایند، وزیر تقصیری ندارد، تأیید کرده‌اند که دولت برنامه حساب‌شده‌ای برای حل مشکلات ندارد! و بخش امیدوار‌کننده، این که به فرموده ایشان «برای پیش‌رفتن باید دست‌به‌دست هم بدهیم و باقدرت جلو برویم، باور داشته باشیم که می‌توانیم» و بدیهی است که باید چنین کنیم. و البته هیچ‌یک از دو بخش یاد شده منافاتی با استیضاح وزیر محترم اقتصاد ندارد.
 
چرا که مفهوم استیضاح، توضیح خواستن است بنابراین اگر توضیحات وزیر محترم اقتصاد برای اکثریت نمایندگان محترم مجلس، قانع‌کننده باشد، جناب وزیر به کار خود ادامه می‌دهند و چنانچه توضیحات ایشان قانع‌کننده نباشد، شخص دیگری با - موافقت مجلس- برای تصدی وزارت اقتصاد انتخاب می‌شود.

+ نوشته شـــده در شنبه 03/12/11ساعــت 7:43 صبح تــوسط عباس | نظر
بسمه تعالی:پایانی بر یک روایت دروغ قالیباف: رهبری در این دیدار ک
رهبری در این دیدار کوتاه صراحتاً اعلام کردند که من به کسی تکلیف برای ماندن و یا نماندن نکردم. ایشان در ادامه نیز می‌فرمایند که هرچند افرادی پیش من آمدند تا من چنین سخنی را بگویم، اما من هرگز این موضوع را قبول نکردم. 
رهبری در این دیدار کوتاه صراحتاً اعلام کردند که من به کسی تکلیف برای ماندن و یا نماندن نکردم. ایشان در ادامه نیز می‌فرمایند که هرچند افرادی پیش من آمدند تا من چنین سخنی را بگویم، اما من هرگز این موضوع را قبول نکردم.
گروه سیاست-رجانیوز: روز یکشنبه، نگاه همه آزادگان جهان به بیروت بود تا وداع باشکوه مردم را با سید و سالار مقاومت را ببیند، اما تیم رسانه‌ای قالیباف حتی این روز را هم به بازی‌های سیاسی کشاند. به‌جای آنکه این لحظه فرصتی برای تکریم سید مقاومت باشد، باز هم دروغ‌های جناحی ادامه یافت. اکنون، برای پاسداشت این شهید عزیز و جلوگیری از تحریف واقعیت، باید ماجرای جلسه 6 تیر خیابان راهنمایی مشهد را شفاف بیان کرد.
 
ما هستیم و تا آخر می‌مانیم
سعید جلیلی در آخرین روز تبلیغات انتخاباتی پس از سفر به شیراز، به مشهد رفت و با استقبال بی‌نظیر مردم مواجه شد. ورزشگاه تختی مشهد پر از جمعیت بود و جلیلی در سخنرانی خود گفت: «وقتی مردم بیایند پای کار و حجت را تمام کنند، آن موقع چه کسی می‌تواند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کند؟ ما هستیم و تا آخر می‌مانیم و با قدرت ادامه می‌دهیم.» این سخنان نشان داد که جلیلی اراده قوی برای ادامه رقابت‌های انتخاباتی دارد.
 
جلسه خیابان راهنمایی مشهد
از هفته‌ها قبل، افرادی مانند محسن رضایی جلساتی برگزار کرده بودند تا از میان نامزدهای منتسب به جریان انقلاب نامزدی واحد انتخاب شود. قالیباف در همه این جلسات مبنا را مقبولیت و نظرسنجی‌ها می‌دانست.
 
پس از سخنرانی دکتر جلیلی و حضور او در منزل مادر شهید رئیسی، جلسه‌ای با حضور او، سردار قاآنی و قالیباف برگزار شد. سردار قاآنی نه به عنوان فرمانده نیروی قدس، بلکه به عنوان دوستی قدیمی و فردی که نزد هر دو طرف احترام داشت، در این جلسه حضور یافت. قالیباف اصرار داشت که او باید نامزد نهایی باشد، اما پاسخ دکتر جلیلی این بود که او اصراری برای کنار کشیدن دیگران ندارد اما اگر قرار باشد کسی کنار برود، باید با همان استدلالی که قالیباف ارائه کرده یعنی نظرسنجی‌ها باشد، که اکنون برخلاف نظر قالیباف است. سردار قاآنی نیز تأیید کرد که منطق قالیباف همین بوده است.
 
بیان یک نسبت خلاف به رهبری
قالیباف که حالا تحت فشار قرار گرفته بود، ادعایی مطرح کرد که من برای ماندن، از طرف کسانی که به من تکلیف کردند بیایم، حجت شرعی دارم! این بیان قالیباف، عملا این تصور را ایجاد کرد که شخص رهبری به او برای ماندن در انتخابات تکلیف کرده‌اند. جلیلی که به صداقت قالیباف اعتماد کرده بود، گفت اگر چنین سخنی از رهبری باشد، او کنار می‌رود، اما خواست تا فردا صبر کنند.
 
جلسه بدون هیچ اتفاق دیگری به پایان رسید. فردای آن روز، یکی از دوستان نزدیک به ستاد سعید جلیلی وقت کوتاهی برای دیدار با رهبری گرفت و پرسید که آیا این ادعا صحت دارد؟ رهبری در این دیدار کوتاه صراحتاً اعلام کردند که من به کسی تکلیف برای ماندن و یا نماندن نکردم. ایشان در ادامه نیز می‌فرمایند که هرچند افرادی پیش من آمدند تا من چنین سخنی را بگویم، اما من هرگز این موضوع را قبول نکردم.
 
البته پس از برملا شدن این نسبت خلاف به رهبری، قالیباف اعلام می‌کند که تنها برداشت خود را نسبت به مواضع رهبری بیان کرده است.
 
پس از این اتفاقات دیگر صحنه روشن بود، جلیلی تصمیم گرفت در انتخابات بماند و در نهایت با استقبال ویژه مردم روبه‌رو شد و با 9 میلیون رأی راهی دور دوم شد. قالیباف نیز که گفته بود تنها یک نفر از میان نیروهای انقلاب باقی می‌ماند، برخلاف حرف خود عمل کرد و به امید نظرسنجی‌های فیک در رقابت ماند، اما در نهایت با 3 میلیون رأی شکست سختی خورد.
 
البته این اولین بار نبود که قالیباف به حرف خود پایبند نبود. در اسفند 91، هنگام تشکیل ائتلاف سه‌گانه با حداد عادل و ولایتی، قالیباف تأکید داشت که «ائتلاف سه‌گانه یک ائتلاف مکتبی است. اگر پایان این ائتلاف منجر به اختلاف شود، باید در دینداری ما شک کنید.» اما در نهایت، از میان آن سه نفر تنها حداد عادل کنار کشید و قالیباف و ولایتی باقی ماندند که نتیجه آن پیروزی حسن روحانی در انتخابات 92 بود. در سال 96 نیز، با وجود آنکه تمام نظرسنجی‌ها نشان می‌دادند قالیباف از شهید رئیسی عقب‌تر است، او همچنان تصور می‌کرد رأی بیشتری دارد.
 
هزینه از سید حسن برای کاهش فشار از قالیباف
برخی از حامیان قالیباف پس از شکست، به انتشار دروغ‌هایی همچون حضور سید حسن نصرالله در مشهد یا تماس او با جلیلی پرداختند. دروغ‌هایی که یکی پس از دیگری از سوی منابع خبری و رییس ستاد سعید جلیلی تکذیب شدند.
 
سعید جلیلی نیز امشب در جلسه حکمت سیاسی در قرآن روایت صریح خود از جلسه مذکور را بیان و اعلام کرد که حتی شخص قالیباف نیز از این دروغ حامیان خود تعجب کرده بود، هرچند نه شخص قالیباف و نه تیم رسانه‌ای او برای تکذیب یا جلوگیری از انتشار این دروغ بزرگ نسبت به شهید نصرالله، کوچکترین تلاشی نداشتند.

+ نوشته شـــده در پنج شنبه 03/12/9ساعــت 12:2 عصر تــوسط عباس | نظر